Základní umělecká škola Hořice

135+22 v GP

Hořická Galerie plastik zahájila 4. 4. letošní sezonu výstavou SPŠKS „Šutrárny“ neboť škola letos slaví 135. narozeniny. My jsme u toho nemohli chybět. K vidění zde byly obrazy, sochy a objekty vytvořené studenty této umělecké školy. V úvodu jsme si s našimi výtvarníky povídali o tom, jak vzniká obraz či socha a také o tom, jak se z obyčejné věci stane umělecké dílo.

Inspirováni dojmy i novými pojmy, žáci vytvářeli objekty z různých možných i nemožných materiálů. Vznikla zajímavá dílka, některá dokonce splňovala podmínky kinetického umění. Děti dostaly domácí badatelský úkol: Najít na internetu první věc povýšenou na umění a rodiče dětí měli najít další podobná díla. Zkuste si to i vy, milí čtenáři!

Výstavu i dílnu dokonale připravily vedoucí galerie Jana Cermanová a Míša Jezberová zastupující „Šutrárnu“. Vše dokumentoval a technicky podporoval Stanislav Štěp.
Děkujeme za skvělou spolupráci!

Foto: Stanislav Štěp

Další aktuality výtvarného oboru

ZUŠ Hořice

Koncert pro mateřské školy

Čtvrtek 4 května byl opět po roce věnován hořickým mateřským školkám. Připravili jsme pro ně interaktivní dopoledne, kdy si děti vyslechly veselé písničky, mohly si

Přečíst celé »